Het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak onderschat

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten als ondernemer. Met behulp van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je jezelf namelijk verzekeren tegen het verlies van inkomen. Dit is bijvoorbeeld fijn en handig als je jouw werk niet meer kunt uitvoeren door bijvoorbeeld ziekte, letsel of arbeidsongeschiktheid. Het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak onderschat, maar het afsluiten van deze verzekering kan flinke financiële hulp bieden bij ziekte of letsel als voor zelfstandige ondernemers. 

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering? 

Wat houdt een verzekering voor arbeidsongeschiktheid eigenlijk in? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt ook wel AOV genoemd. Een AOV is een verzekering, die financiële bescherming biedt aan zelfstandige ondernemers of zzp’ers in het geval dat zij niet kunnen werken door bepaalde omstandigheden. Je kunt hierbij denken aan ziekte of letsel. Met behulp van een AOV kunnen zelfstandige ondernemers ervoor zorgen dat ze inkomen blijven ontvangen, als zij niet meer kunnen werken door bijvoorbeeld ziekte of arbeidsongeschiktheid. 

Is een arbeidsongeschiktheidsgeschiktheidsverzekering duur? 

Is het afsluiten van een AOV- verzekering prijzig? Een arbeidsongeschiktheid heeft de reputatie vrij prijzig te zijn. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Gemiddeld gezien betaald een zelfstandige ondernemer een premie van tussen de 2.500 euro en 3.000 euro. De hoogte van de premie voor een AOV kan verschillend zijn per persoon. De premie wordt namelijk berekend aan de hand van onder andere je persoonlijke situatie, de branche waarin je werkt en je leeftijd. Ben je benieuwd naar de hoogte van de premie? Druk dan hier

De lengte van een AOV- uitkering

Hoelang krijg je een vergoeding uitgekeerd als je een arbeidsverzekering hebt afgesloten? De meeste AOV- uitkeringen hebben een uitkeringsduur van tussen de 2 en 5 jaar. De premie voor dergelijke AOV- verzekeringen ligt dan ook een stuk lager. De reden hiervoor is dat je voor een kortere periode een vergoeding krijgt, indien je arbeidsongeschikt bent. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bekijken en vergelijken met elkaar

Ben je op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen de scherpste premie? Dan moet je natuurlijk goed op onderzoek uitgaan. Een AOV afsluiten doe je niet zomaar. Vaak moet je jezelf goed oriënteren op dat gebied. Zo kun je recensies van verzekeraars goed doornemen en naast elkaar leggen, of kun je verschillende voorwaarden en dekkingen vergelijken met elkaar. Ook is het fijn als je een goede indicatie hebt over de gemiddelde premie voor deze verzekering. Gelukkig voor jou kun je met behulp van enkele drukken op de knop diverse AOV- verzekeringen vergelijken. Dit kan snel en simpel via een vergelijkingssite. Neem gerust een kijkje en bekijk de best passende opties voor jou. 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *