Hoe maak je een goede flyer

Om een nieuw product aan te prijzen of je klanten te laten kennismaken met een nieuwe of vernieuwde dienst van je bedrijf, kun je een flyer maken. Flyers worden vaak in één naam genoemd met folders. Waar een folder gevouwen drukwerk is, bestaat een flyer uit slechts één los blad. Op dat ene blad moet je direct de ontvanger aanspreken. Binnen slechts enkele seconden dien jij de aandacht van die persoon te trekken. Reden genoeg dus om de flyer zo goed mogelijk vorm te geven.

Het doel van de flyer

Een flyer heeft een bepaald doel. Bepaal dit doel voordat je de flyer gaat ontwerpen. Zo weet je wat je gaat ontwerpen. Wil je bijvoorbeeld dat iemand contact met je opneemt? Zorg dan voor een bepaalde prikkel die aanleiding tot dat contact geeft. Is je flyer meer bedoeld voor informatie, zorg er dan voor dat de ontvanger begrijpt dat deze informatie uniek is en dat de ontvanger echt niet zonder kan. 

Sprekend design

Je hebt pakkende woorden, maar ook een sprekend design nodig om een goede flyer te maken. Het goede design zorgt voor een beter effect en brengt het doel beter over. Vind je het moeilijk om tot een goed design te komen of weet je niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Schakel dan een professioneel bureau in voor het ontwerp van jouw flyer. Zij kennen de kneepjes van het vak en kunnen iets voor je ontwerpen dat aan al jouw eisen voldoet.

Call to action

Prikkel de lezer met een ‘Call to action’. Eigenlijk betekent dit niet meer dan de doelgroep vertellen wat ze moeten doen. Slogans als “Maak nu meteen een afspraak”, “Kom deze week nog langs”of “Bestel het nu”, zorgen ervoor dat de ontvanger actie gaat ondernemen en jij jouw doel bereikt.

Extra: geef een actie weg

Om je flyer nog wat meer aan te laten spreken, zou je er een actiecode op kunnen laten zetten. Met de actiecode krijgt de ontvanger bijvoorbeeld een mooie korting of verleen je hem een gratis dienst. Dankzij de actiecode weet je ook direct wat het effect van jouw flyer is. Hoeveel procent van de ontvanger onderneemt nou eigenlijk ook daadwerkelijk actie?

Het drukken van de flyers

Folders en flyers drukken, kun je laten doen bij een drukkerij. Vaak biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om het ontwerp door hen te laten doen. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk. Zo heb je alles bij één bedrijf lopen. Bij het drukken heb je keuze uit verschillende soorten papier; glanzend of mat, dik of dun, wit of gekleurd papier. Spreek alles goed door met de drukker, zodat jouw flyer straks helemaal wordt, zoals jij hem voor ogen had.  

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *