Reclame letters op de gevel

Opvallende gevelreclame springt direct in het oog, in winkelstraten maar ook op bedrijfsterreinen. Bedrijven bereiken op deze wijze niet alleen direct een grote groep passanten, ook vergroot het de naamsbekendheid, de bedrijfs profilering en kan het potentiële klanten verleiden de winkel te bezoeken.

Het is maar net welk doel de gevelreclame dient. Gevelreclame is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij lichtreclame een van de populairste vormen is. Want ook in de avonden en wintermaanden wil je als bedrijf gezien worden. Is jouw winkel in een monumentaal pand gevestigd? Informeer dan eerst bij de gemeente of gevelreclame is toegestaan.

Welke type gevelreclame zijn er zoal beschikbaar? De meest populaire type buitengevel reclame zetten we hier voor je op een rij:

Freesletters

Freesletters worden machinaal uitgesneden en kunnen van diverse materialen gemaakt zijn. Je kunt er prachtige 3D-achtige letters en patronen mee creëren. Freesletters zijn te verlichten, hoewel er dan over ‘doosletters’ wordt gesproken. Niet ieder materiaal is geschikt om buiten gebruikt te worden. Buiten wordt meestal gekozen voor kunststof, RVS of aluminium. Freesletters kunnen beschenen worden met spots, waardoor er een bijzonder opvallend effect ontstaat. Dit geldt overigens ook voor spandoekreclame.

Spandoek-gevelreclame

Spandoekreclame voor gevels wordt meestal van kunststof gemaakt en geplaatst in een buizenframe. Het grote voordeel van spandoekreclame is dat het relatief voordelig gemaakt kan worden én het is een eigentijdse, trendy reclamevorm. Spandoek-gevelreclame laat zien dat jullie een jong, modern bedrijf zijn met betaalbare producten. Je hoeft namelijk geen forse investering te doen, waarmee spandoek-gevelreclame voor praktisch ieder budget haalbaar is.

Daarnaast is de spandoekreclame eenvoudig inwisselbaar; kies je als bedrijf voor een andere uitstraling en logo, dan is dit snel en voordelig te vervangen voor een andere spandoek. Veel voorkomend is belichting door middel van spots, deze worden geplaatst op het buizenframe: zo valt je bedrijf ook in het donker op.

Ook zijn er mooie uithangborden te maken van spandoeken, zodat de klant al vanuit de verte de winkel in het zicht heeft. Deze uithangborden blijven dankzij het buizenframe goed zichtbaar en wapperen natuurlijk niet in de wind.

Lichtreclame

Lichtreclame, door middel van doosletters of lichtbakken, is een populaire vorm van gevelreclame. Letters en vormen worden van kunststof of aluminium gemaakt in iedere gewenste kleur.

Hiermee is ieder bedrijfslogo exact te repliceren, zelfs in 3D. Deze vorm van gevelreclame brengt wel een investering met zich mee, want het is niet het voordeligste type gevelreclame.

Daarentegen trekt je bedrijf 24 uur per dag aandacht van passanten. De kosten voor de verlichting blijven relatief laag door het gebruik van LED lampen (dit type gevelreclame verlichting is het meest voorkomende). Nog een prettig voordeel is dat lichtreclame goed schoon te houden is. De montage van doosletters of lichtbakken wordt uiteraard door het het signbureau uitgevoerd.

Bedrijfsprofilering

Waar je ook voor kiest, zorg dat de (potentiële) klant in één oogopslag helder heeft welk product of welke dienst jullie als bedrijf aanbieden. Benoem jullie dienst als het even kan op de gevelreclame, zoals ‘haarmode’, ‘all you can eat’, of ‘dameskleding’, maar dat is eigenlijk een open deur.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *