Werk je binnen je bedrijf in een cloud? Doe dat dan veilig met door deze tips te gebruiken

Veilig werken in de cloud is een van de belangrijkste dingen binnen een bedrijf. Binnen een veilige cloud werkplek kunnen werknemers namelijk veilig hun werk bestanden versleutelen, zonder dat deze privacygevoelige persoonlijke gegevens gelekt worden. Een sterke IT inrichting en beheer in de cloud is dus zeer belangrijk! Veilig werken in de cloud is een zeer hoge prioritieit, maar niet alle bedrijven doen dit even slim. Hoe zorg je ervoor dat jij en jouw werknemers veilig werken binnen een cloud? Veilig werken in de cloud: dit doe je zo!

Weet welke apparaten toegang hebben tot de cloud en beveilig deze

Wees ervan bewust dat meerdere apparaten en meerdere mensen toegang hebben tot de cloud. Niet alleen je computer kan dus inloggen, maar ook je tablet, smartphone of PDA. dit geldt even zo goed voor al je collega’s met wie  je (tijdelijk) samenwerkt.

Noteer dus wie en wat bij je gegevens kunnen (inclusief apparaten die niet van werk zijn) en zorg ervoor dat deze apparaten virusscans, wachtwoorden, versleuteling en specifieke persoonsgebonden permissies hebben. Zo bescherm je jouw cloud nog beter tegen onverwachte inbraken. Check dit ook even met de ICT dienstverlening van jouw bedrijf. Meer over ICT dienstverlening vind je hier.

Maak duidelijke afspraken met de provider van jouw cloud

Meer over ICT dienstverlening kun je ook navragen bij jouw cloud service provider. Leg de afspraken met jouw cloudaanbieder ook altijd schriftelijk vast. Er zijn verschillende soorten contracten die je hiervoor kan opstellen, maar het belangrijkste is dat jij dit zwart op wit hebt staan.

Weet wel dat jij verantwoordelijk blijft voor je data, al mag je natuurlijk best wat van je cloudprovider terugverwachten. Betrouwbaarheid is in die business natuurlijk van groot belang, dus spreek ze daarop aan. Meer over ICT dienstverlening vind je in de link in de vorige alinea.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *