Wervingsbureau of niet? Zo vind jij je nieuwe baan

Veel mensen melden zich aan bij een wervingsbureau, uitzendbureau of detacheringsbureau om aan werk te komen. En dat is niet zo gek. Mensen bij die bureaus hebben een schat aan ervaring en netwerk, waarmee ze jou aan de baan kunnen helpen die je begeert. Maar of je nu kiest om te solliciteren via een uitzendbureau of wervingsbureau, of zelf online of persoonlijk aan de slag gaat, er zijn een aantal zaken waar je sowieso op moet letten als je succesvol wil zijn in de zoektocht naar je nieuwe baan. In dit stuk vertel ik je wat die dingen zijn. Dus, op zoek naar een baan? Lees dan vooral verder.

Het vaststellen van je doelen

Voor je gericht kunt zoeken naar vacatures die je wel iets lijken, is het belangrijk om een beeld te hebben van je ambities en plannen. Waar sta je over 1 jaar? Over 5? En over 10 jaar, waar ben je dan in je carrière? Veel mensen slaan deze stap in zijn totaliteit over, en gaan gewoon lukraak op zoek naar een baan. Ik zou adviseren om eerst je doelen, wensen en verlangens op te schrijven, zodat je gerichter kunt zoeken. Zo is de kans dat je uiteindelijk teleurgesteld raakt over het aanbod banen, of je nieuwe gevonden baan, een stuk kleiner. Voorkom teleurstellingen en zorg dat je jezelf goed kent.

Een baan vinden kost tijd

Een baan vinden kost nou eenmaal tijd. Of je nu zelf zoekt, of een recruitment bureau in de arm neemt, het vinden van een baan die echt bij je past kan best wel wat tijd kosten. Het is daarom belangrijk om niet op te geven. Blijf die tijd erin steken. Ook als je je al tijden bent aan het solliciteren, en je maar niet die reactie krijgt van de bedrijven die je interessant lijken, is het belangrijk door te blijven gaan. Het is nu eenmaal niet makkelijk om de baan te vinden die perfect bij je past. Raak niet ontmoedigd en blijf ervoor gaan. Dit is een typisch geval van ‘de aanhouder wint’. Doorzetten geblazen dus!

Het verbreden van je horizon

Tegenwoordig vinden veel mensen, met name jonge mensen, hun baan door online te zoeken via sociale media, wervingssites of vacaturesites. Maar dat betekent niet dat je je niet moet openstellen voor andere kanalen. De beste banen vind je soms door gewoon ergens binnen te lopen, een goede indruk en je cv achter te laten, en jezelf zo te onderscheiden van de stapels cv’s die bedrijven dagelijks binnenkrijgen. Het is daarom ook belangrijk dat je sociale skills ontwikkelt, en op die manier een netwerk opbouwt. Dat helpt je altijd als je op zoek bent naar een baan. Bouw een netwerk op en spreek dit netwerk ook aan!

Je cv is ook belangrijk

Hoewel er meer manieren zijn om je te onderscheiden van andere sollicitanten, is je cv wel een van de dingen die je echt onderscheidend kunnen maken. Een goede cv bouwen is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk, met behulp van online tools. Doe je voordeel met deze tips en je vindt binnen no time een baan!

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *