Zo zorg je ervoor dat je de juiste kandidaat kiest bij de vacature

Het aannemen van een nieuwe werknemer kan veel tijd en energie in beslag nemen. Afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent kan er enorm vaak worden gereageerd op een vacature: in bepaalde sectoren zijn er binnen een dag al tientallen reacties. Hoe zorg je ervoor dat je uit al deze mensen de juiste sollicitant kiest? Je kunt immers onmogelijk alle kandidaten op gesprek uitnodigen. Gelukkig zijn er meerdere methoden om dit besluit te nemen: je kunt ervoor kiezen om zelf de sollicitanten af te speuren, maar je kunt ook een derde in de hand nemen om bepaalde aspecten van het proces over te nemen, zoals bijvoorbeeld de pre employment screening

Zelf onderzoek doen

De meest toegankelijke optie is om ervoor te kiezen om zelf al het onderzoek naar potentiële werknemers te verrichten. De hoeveelheid werk die dit je zal opleveren zal sterk afhankelijk zijn van het aantal reacties op de vacature, maar wanneer er meer dan een handvol zijn binnengekomen zal dit al snel een aantal uur gaan kosten. Niet alleen moet je namelijk vooraf een selectie zien te maken over welke kandidaten je überhaupt interessant vindt, ook moet je vervolgens naar een goede methode op zoek gaan om daadwerkelijk bruikbare en juiste data te vinden. 

Uit handen laten nemen

Het is echter ook een optie om (een gedeelte) van dit process uit handen te geven door er een derde partij bij te halen. Er zijn verschillende onderdelen waar dit gedaan kan worden: zo kan men besluiten om recruiters te gebruiken om een grotere en specifiekere zoektocht naar kandidaten op te stellen, of kan men besluiten om (bij posities waarbij dit benodigd is) screeningsbedrijven in te huren om een goed risicoprofiel van een kandidaat die verder in de procedure zit te laten schetsen. Welke keuze hierin de juiste is zal sterk afhankelijk zijn van de vacature, maar deze professionals kunnen je altijd helpen bij het maken van een keuze hierin.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *